Banner
CLDC 2020's submission period is over and judging will begin soon! Thanks for participating!
Views: 826,798,137
Time:
64 users online: AmperSam, AntiDuck, Arcten,  Atari2.0, Aurel509, Bad luck man, brickblock369,  BTD6_maker, buggy789, chickaDEE Magazine, Dan Drigues, Darkbloom, Darkslayer, Darolac, Dippy, DPBOX, DPhoenix29,  E-man38, Enan63, Face,  Falconpunch, Fermín Acosta Jr., FireSeraphim, GamerMario101, GbreezeSunset, Giftshaven, giu, gusMilky, HammerBrother, Heraga,  idol, imamelia,  Ivy, janklorde, K.T.B., KaizoCat, Knight of Time, Koopster, LouisDoucet, Lunch Lunch, MassPunishment, Mathos,  Maxodex, MegaSonic1999,  Nameless,  Noivern, Noob, Pat, rafaelfutbal, Razberry, Sancles,  Sayuri, ShUriK KiD, SiameseTwins, SimFan96, Skeagle, Slash Man, snoruntpyro, Super Maks 64,  Tahixham, Teows, underway, W11,  xHF01x - Guests: 142 - Bots: 103 Users: 44,172 (2,516 active)
Latest: Melasblack
Tip: Only use a few different kinds of enemies per level. Overdoing it can make your level feel disjointed and clunky.Not logged in.
Posts by Dezsi
Dezsi's Profile - Posts by Dezsi
Pages: « 1 »
Hi!

How do I make Mario go behind objects/things (like when Mario goes behind the large tree trunks in certain forest levels)? I believe I have to give layer priority to the given tile I want Mario to go behind.

What I tried was this: I selected a tile (a dirt tile Mario can walk through) in the 16x16 Tile Map Editor, pasted it on the third page, clicked "Edit 16x16 attributes", selected "Layer priority enable", and pressed F9.

I pasted the given tile in the level, and when I test it, Mario doesn't go behind it, as usual. When I go back to the editor, and check the tile's attributes, it says "Layer priority disabled", as if I had never changed that setting.

Is this how it should be done? Or am I looking for it at the wrong place?

Also, if such a thing is possible to do (which it should be), can this be done to anything (i.e., can all tiles be given layer priority, resulting in Mario able to go behind any object/tile)?

Thanks in advance!
Remember that after you change the settings and such of a map16 block you must repaste it over the tile you originally selected for editing before pressing F9.

Thanks!

It worked this way. However, by repasting it over the original tile, that original tile will always have layer priority on every level, which is definitely not what I aim for.

So, if you could, please, tell me how to make a layer prioritized tile which is completely separate from the game's "original" tiles, so that I can use the same "looking/acting" tile both with and without layer priority.
Hello!

Can someoen please tell me whether or not there are a fixed number of useable exit tiles and star/pipe exits on the overworld?

That is, do I have to work with however many Nintendo put in the game (without, of course some fancy asm stuff or whatnot), or can I use an infinite number of connections (exit tiles, star/pipe tiles) simply by pasting them on the overworld and/or one of the submaps and then connecting them?

Thanks in advance!
Originally posted by Ramp202
Originally posted by Dezsi
Hello!

Can someoen please tell me whether or not there are a fixed number of useable exit tiles and star/pipe exits on the overworld?

That is, do I have to work with however many Nintendo put in the game (without, of course some fancy asm stuff or whatnot), or can I use an infinite number of connections (exit tiles, star/pipe tiles) simply by pasting them on the overworld and/or one of the submaps and then connecting them?

Thanks in advance!

You have to work with how many it gives you, adding more exits would require ASM Knowledge.


Thank you. Are the stars and pipes interchangeable? So, if I want to have one more star connection I can remove two pipes and add two stars, right?
Hi all!

Blocktool Super Deluxe does not start at all. This is the error message I get after double-clicking the exe file:

"Blocktool Super Deluxe.exe - .NET Framework Initialization Error: Unable to find a version of the runtime to run this application"

First off, I'm by no means a computer-genuis--more like a retard, when it comes to non-basic computer stuff.

Now. The strange thing is that I actually inserted a custom block with BTSD at the beginning of this year. I have no idea, however, whether I used the same computer I'm using right now (as this may have some relevance to the problem, I guess).

Also, I am well aware that BTSD "requires the .NET framework 2.0 minimum". I have no idea what that is. Anyway, I just downloaded and installed the .NET framework 4, and updated it via the microsoft update center, and I thought that should solve the problem. It didn't.
I'm using the latest version of BTSD, downloaded from here, smwcentral.

Can you guys please help me as to what I should do to make BTSD work again?

Thanks in advance!
Originally posted by ninja boy
Well the big problem with .net frameworks is parts of older version stopped getting supported so go and find .net frameworks 2 and install it over .net frameworks 4 it shouldn't mess anything up and fix your problem.


I just did that, and it worked! Thank you very much!

Cheers!
Pages: « 1 »
Dezsi's Profile - Posts by Dezsi

The purpose of this site is not to distribute copyrighted material, but to honor one of our favourite games.

Copyright © 2005 - 2020 - SMW Central
Legal Information - Privacy Policy - Link To Us


Total queries: 8

Menu

Follow Us On

  • YouTube
  • Twitch
  • Twitter

Affiliates

  • Super Mario Bros. X Community
  • ROMhacking.net
  • Mario Fan Games Galaxy