22 users online: Arcten, CalHal, Counterfeit, dacin, Ice Man, Infinity,  JamesD28, LOLRyan2006 the Goombud,  Maarfy, Matheus2653, Minish Yoshi, Nint, Samuel Zuccati, Sariel, sken130, slakkmichael, SquidBoy20,  Tahixham,  Telinc1, tibi1220,  Tob, WhiteYoshiEgg - Guests: 62 - Bots: 77 Users: 45,659 (3,289 active)
Latest user: Alanpl1318
Not logged in.
Unrecognized Character "!"
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Custom Music - Unrecognized Character "!"
Pages: « 1 »
Using the latest version of AddmusicK.

A number of songs including these two ( this and this ) include exclamation points. I assume that this is normal (while I can make basic changes by following instructions I don't know assembly so I don't know what this does).

However, when I try to add these songs I get errors that say, "Unrecognized Character "!"" with the line number they are on.

I found an old topic from just over a year ago and it was suggested to try redownloading Addmusick. I have redownloaded it and still have no luck.

I have no issue importing other songs into the rom. I already have a number of custom songs working just fine. It's only songs with exclamation points in the code.
For those songs that come with an Addmusic_sample groups.txt, you should copy the content within that txt and add it to your own Addmusic_sample groups.txt in your AddmusicK folder. This is assuming you're doing something else like including that content inside the song's txt instead, or replacing the addmusic_sample groups.txt entirely; many many many songs in the music section use exclamation marks for what are called remote commands, and I imagine that's the case even for songs that you've already inserted just fine. If you had already been doing the correct procedure then let us know.
LINKS Twitter | YouTube | SoundCloud | Fortaleza Reznor
Space for rent.
Only one of the songs I had this problem with came with addmusick_sample_groups.txt and I have copied that into the main addmusick_sample_groups.txt file. The error still persists.
That's very weird, as I just inserted both songs you linked and none of them gave me trouble. Are you sure you haven't messed with any other files? Could you share a screenshot/copy-paste of the error log so I can get a better idea?
LINKS Twitter | YouTube | SoundCloud | Fortaleza Reznor
Space for rent.
https://i.imgur.com/70F4xEg.png

Only one song will show up in the log at any time. If I remove ASGORE.txt downtownspringfield.txt will throw the same error (but with a ton more lines).

https://i.imgur.com/dGLQmGy.png

Here is where I copied the text in the main Addmusic_sample groups.txt file.

https://i.imgur.com/9LXJU8f.png
Instead of posting screenshots, you should post the music, preferably into the file bin or on Pastebin and similar sites or convert all greater and less than signs with their HTML equivalents as SMWC will parse them as HTML tags otherwise.

--------------------
Okay, my layout looks ugly.
- Are you using the latest version of AddmusicK (1.0.6)?
- Did you change the header in the song to something other than "#amk 2"? If you did, change it back to that and it should insert just fine.
Originally posted by KevinM
Did you change the header in the song to something other than "#amk 2"? If you did, change it back to that and it should insert just fine.


That did it. A tutorial I watched said to change any amk headers to #am4 so I've been doing that with all the songs. I didn't even think to mention it because I thought it was just a thing I was supposed to do. Thanks for the help everyone!
All right, in general for any song you download from the music section you don't need to mess with the header if you're using AddmusicK.
Pages: « 1 »
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Custom Music - Unrecognized Character "!"