Banner
The Overworld Design Contest ends in
3 DAYS, 4 HOURS, 20 MINUTES AND 8 SECONDS
Views: 906,173,489
Time:
21 users online: AbeLinkn,  Atari2.0, B2De,  BeeKaay, buggy789, chickaDEE Magazine, dacin, Eminus, Impetus,  K.T.B., KiloMinimo, Koopster,  Maarfy,  MarioFanGamer, Mirann, MLGKuba11,  Ninja Boy, Segment1Zone2, SilverLinkel06, StayAtHomeStegosaurus,  Teows - Guests: 119 - Bots: 82 Users: 50,791 (2,071 active)
Latest: Buoguto
Tip: Be cautious putting Sprite 9B (Amazing Flying Hammer Brother) above lava. After being "killed", it will still throw hammers until it sinks or goes off-screen.
Not logged in.
Pixi's Official Issue(s) Thread - Use this if you have trouble inserting sprites with Pixi
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Pixi's Official Issue(s) Thread - Use this if you have trouble inserting sprites with Pixi
Pages: « 1 2 » Link
Originally posted by lustreflux
SP2 is set to ExGFX81.bin, what I set the Bumpty sprite to be, and the sprite is not using the second page of graphics.

This is probably ocurring because the page the feet use is hardcoded, unlike the body which does get data from the .cfg.
To make the leg use page 0 instead of page 1, edit these values:

Code
!LegProp0		= $17
!LegProp1		= $57

$16 and $56 should do the trick.
Originally posted by Koopster
Originally posted by lustreflux
SP2 is set to ExGFX81.bin, what I set the Bumpty sprite to be, and the sprite is not using the second page of graphics.

This is probably ocurring because the page the feet use is hardcoded, unlike the body which does get data from the .cfg.
To make the leg use page 0 instead of page 1, edit these values:

Code
!LegProp0		= $17
!LegProp1		= $57

$16 and $56 should do the trick.


Yup, that was it. Thank you so much!

--------------------
I need 50CCs of Lunar Magic STAT!
I just downloaded the claymore sprite, and when I looked at the ASM, it states the following for extra byte 1:
Extra Byte 1: Behaviours 1. Format: lbdseyfS
What does the "Format: lbdseyfS" mean, and how do I use it?

EDIT: I just realized it was binary... Well, never mind, then.
[x] I have provided enough information and/or my list.txt to help figure out what's the issue
[x] I have read the README.txt that's included in Pixi and I still can't figure out what's wrong.
[x] I have used other sprite tools on my ROM (such as Romi's sprite tool)
[x] I have searched in the Forums and/or this thread for issues that are possibly duplicates of mine to see if there's already an answer




I have recieved an answer for this, but honestly I'm embarassed to show this, I don't even open the ASM/JSON fileS and PIXI claims there to be "invalid data", I have been told that the sprite is technically inserted and the problem is in LM, but LM doesn't show anything, and by anything, I mean that the actual sprite isn't shown in the level. I just want some context or help on this, please.

Just what does "Sprite Data has Invalid Adress" mean and how do I stop it from appearing?
Originally posted by Aram
[x] I have provided enough information and/or my list.txt to help figure out what's the issue
[x] I have read the README.txt that's included in Pixi and I still can't figure out what's wrong.
[x] I have used other sprite tools on my ROM (such as Romi's sprite tool)
[x] I have searched in the Forums and/or this thread for issues that are possibly duplicates of mine to see if there's already an answer




I have recieved an answer for this, but honestly I'm embarassed to show this, I don't even open the ASM/JSON fileS and PIXI claims there to be "invalid data", I have been told that the sprite is technically inserted and the problem is in LM, but LM doesn't show anything, and by anything, I mean that the actual sprite isn't shown in the level. I just want some context or help on this, please.

Just what does "Sprite Data has Invalid Adress" mean and how do I stop it from appearing?


To try and stop it from happening, open the rom, go to the level that could have the sprite that makes this issue happen and delete everything from it (ctrl+del).
If it still happens, port everything over to a new rom.

What that message means is that there's been sprite data pointed to garbage and the tool refuses to change it to prevent causing further damage.
i am trying to insert the player following air meter and it said it sucsessfuly inserted but in lunar magic what extrabit does it need to insert and what comand does it need when i run my rom i start the level in the level the air meter does not show up what am i doing wrong also i inserted the block and that inserted right but the tiles do not show up in lunar magic map 16 and on list in the gps folder i put tile 300:025 and in lunar magic it does not show up there why is that
You need to insert the air meter into your level. That means, enter the number you have inserted the air meter at to command and enter 2 for extra bits.

GPS only provides the interaction but the graphics still need to be created/inserted with Lunar Magic.

--------------------
Okay, my layout looks ugly.
Originally posted by Kailol8
So I'm new to pixi and I wanted to insert a hammer bro (Hammer Bro v1.0) from SMW Sprites. But It didn't come with a .cfg file and I swear those are essential. It only had a .json, .asm and obviously a SP Graphic file. How do I get my way around this? sorry if I'm a noobie

First of all, this thread is not for general help, as it's said in its first post. Your question is easily solved by reading the README included in Pixi. CFG files are not essential, you can insert a sprite with CFG or with a JSON file. In this case, you need to use the json file.
I am currently trying to insert this assembly, but whenever the sprite loads the game crashes. I assign it to 00, run PIXI, insert the sprite in LM with 2 in the extra bits section, and it just crashes. PIXI gives no errors and I have read the readmes for the sprite and PIXI. I hope this fits the sub forum lol, according to the first post I think it does. Help is appreciated.
What is your list.txt like?

Furthermore, try reinserting it on a clean ROM and see if it works.
Okay super weird, but I tried on the clean ROM and it worked, tried again on my hack and it worked! Don't know why or how. Thanks.
Originally posted by Neeberz
Okay super weird, but I tried on the clean ROM and it worked, tried again on my hack and it worked! Don't know why or how. Thanks.

Glad you solved your issue but try to use the provided template next time.
I am trying to insert the Mechakoopa but awesome sprites but when loading up pixi, it says this, however i have it in the same file as pixi and it is a dll file. can someone help? #smw{o_O?}

Code
error: Asar Library is missing or couldn't be initialized, please redownload the tool or add the dll.

Tag (pre) was not closed.
Tag (div) was not closed.

--------------------
-Lightning
Is your PIXI the latest version? If not, try redownloading it.
If the issue persists, then the asar.dll you have is likely a different one.
it still wont work even with asar! What should i do?

--------------------
-Lightning
He didn't say "apply with asar", he said asar.dll might be outdated. Try redownloading PIXI.



Hack.
YY-CHR > Photoshop
BlueToad
i did. also u have the best footer :) :)

--------------------
-Lightning
Pages: « 1 2 » Link
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Pixi's Official Issue(s) Thread - Use this if you have trouble inserting sprites with Pixi

The purpose of this site is not to distribute copyrighted material, but to honor one of our favourite games.

Copyright © 2005 - 2021 - SMW Central
Legal Information - Privacy Policy - Link To Us


Menu

Follow Us On

  • YouTube
  • Twitch
  • Twitter

Affiliates

  • Super Mario Bros. X Community
  • ROMhacking.net
  • Mario Fan Games Galaxy
  • sm64romhacks