Banner
Views: 854,140,869
Time:
16 users online: AnasMario130, Denicentek, DoodleMyNoodle, Ice Man, Isikoro,  KevinM, King Mayro,  Linkdeadx2, MegaSonic1999, Minish Yoshi, Moichumoi, msQED, Nint, PlagueRatofDoom, RaymanFan1995, wanderer136 - Guests: 41 - Bots: 67 Users: 47,132 (2,480 active)
Latest: Based Seraph
Tip: Avoid making large, flat, boring stretches of land. Vary up the architecture and spritework in your levels.Not logged in.
Help with Missing SFX
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Help with Missing SFX
Pages: « 1 »



Hello, I'm having a really frustrating problem that I can't seem to wrap my head around. The sound when boom boom drops the yellow question mark orb after you defeat him does not play. Does this have anything to do with addmusic taking away sound effects or anything? I've tried putting boom boom in an unmodified rom, and the sound plays just fine. Its a simple little sound, but its just really boggling my mind, I have no idea why its not playing, if anyone can help...thankkk you very very much!!!

--------------------
The only thing I can think of is this: does the level with Boom-Boom have custom music? SFX use the same channels as music, so the music could play over a sound effect... however, I've never had this happen. In my experiments, the sound effects always cut out the music. If this, for some strange reason, is the problem, check the music - specifically channels 4 and 7 (5 never cut anything out for me) as those are the most often used SFX.

What is the difference between the unmodified ROM and yours? As in, what have you added?



The level with Boom Boom does not have custom music though I have tried custom music with him, and it just goes completely silent when you get to him instead of the boss music playing. Also I'm just using like..08 castle for the music, I've tried the other standard mario music too, which plays the boss music fine, everything but that little sound effect when the yellow orb drops. Also the difference between the unmodified rom and mine is, a great many things...I've used addmusic, sprite tool, carols ow sprite tool, various xkas patches I can't remember all of them, nothing related to sound, except the N-SPC patch. Other than that, I have made my own levels, used Exgfx, custom music, custom blocks, and sprites. I just made a little boss level for boom boom on a clean rom to check if the sound played on there, I figured perhaps the rom itself was messed up, but it played fine there. So somehow this SFX is not being played, or has been removed somehow. Its a perplexing problem, lol I always seem to run into the problems that have dead ends for answers, though I'm still trying. It's not that big a deal, you know, its just...it should play the sound effect its not.

--------------------
Pages: « 1 »
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Help with Missing SFX

The purpose of this site is not to distribute copyrighted material, but to honor one of our favourite games.

Copyright © 2005 - 2020 - SMW Central
Legal Information - Privacy Policy - Link To Us


Menu

Follow Us On

  • YouTube
  • Twitch
  • Twitter

Affiliates

  • Super Mario Bros. X Community
  • ROMhacking.net
  • Mario Fan Games Galaxy