Banner
Views: 993,760,590
Time:
25 users online: aaad151, Alex0705, Batata Douce, bersi, Capeman, crismemoria, crocodileman94, Dark Mario, Dark Prince, drkrdnk, E-man38, Fernand1527, Fullcannon, George, Hwailaluta, Ice Man, imamelia, KekShadow_08, Kusrry, le4che, lordkronos100, NBKevin98, ricardoh, Royal Nico TS, SAMYR DUTRA ARAUJO - Guests: 75 - Bots: 128 Users: 54,491 (2,077 active)
Latest: Lyphoon
Tip: Unlike for traditional hacks and Kaizo: Beginner hacks, usage of tools such as savestates and rewinds in Tool-Assisted: Kaizo and Tool-Assisted: Pit hacks is encouraged, if not necessary.
Not logged in.
Overworld problem: Map exits.
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Overworld problem: Map exits.
Pages: « 1 2 » Link
I have 2 exit tiles between yoshi's island and Donut plains that are in the same positions as the normal game. All the settings are correct and I used a clean ROM as a reference. The green paths are correct too. But when I try this in an emulator, mario returns to the same screen after touching the exit tile and returns to the same screen after fade-out, and ends up in the endless bonus game. I have tried everything I know. I even watched a tutorial for further reference. How do I fix this???

--------------------

are all paths connected correctly?



I might put some sort of signature here once. I guess.
I'm sure that they are. Paths are correct on both ends.

--------------------
Hmmm... I think you've not revealed the path on a event, right? Well, go Overworld Editor and Press the Layer 1 Event Editor, and press PagUp (or something near that), because I've put a ath there's but you have to delete the event tiles that go over the path for make it work.
In short, look if the event tiles when you destory the castle aren't blocking something. If that is the case, delete the event tiles, and put path normally.

Edit: Post #50 <3

--------------------
How they post so much o.0?
I revealed the path on event 6, which is what the castle uses when comnpleted. The exit tiles are in the original places, so that shouldn't affect anything. What is causing this?

--------------------

could you show the part where it goes wrong on the overworld editor?
(with paths)



I might put some sort of signature here once. I guess.
How do you post pics? Do they have to have a url?


--------------------
Take a picture of your screen and edit it in paint, then post your picture in an online picture thing, (there is one where you dont need an account). Then post over here and click that Picture button, (the one with two mountains a sun and a blue sky). Then, give the direct link of the Picture.

EDIT: here
Code
 [ i m g ] w e b s i t e n a m e . c o m [ / i m g ] 


No spaces
By "picture of your screen", he means the Print Screen key on your keyboard. Then paste it into Paint, save as a PNG, and upload it to a photo hosting site, or "My Files" in the side menu.

World Community Grid: Thread | Team
 
Are you accidently making the Red warp paths event paths? They should be put in as Normal paths (The ghost house Without an X).

Other than that, check for:

-If its a secret or normal exit in the level.
-What direction the Exit enables, compared to what direction the path is on the map.

I woulden't bother with posting pictures on SMWC yet. You still need to learn some basic things.

--------------------
F.Y.E.

Here's the event. I can't find the problem in this.




--------------------

If I've understood correctly, I recently had a problem like this. I realised I had an older version of Lunar Magic, and the newest version (v1.65) had a function that relinked the exit tiles. Works like a charm.

Overworld Editor -> Overworld -> Link Star / Pipe / Exit Tile Together

Or [Alt + Left Click] on the first exit, then the second.

Here's the thread for reference.
Super Mario World - Moon Edition

I tried that and I still have the problem. Any other Ideas?

--------------------
What are the 'direction to enter from' things set to? The one on the yoshi's island map should be set to bottom, and the one on the main OW should be set to top.

--------------------
Now with extra girl and extra hacker
I just tried that. Still having problems. The green paths don't seem to be off either. If you spot anything in my above pic that might be causing this, you can point it out.

--------------------
By any chance, do you think you could upload an IPS of your hack to the file bin so I could check it out?

--------------------
Now with extra girl and extra hacker
How do I download to the file bin? Should I look at the F.A.Q?

--------------------
-Click the link on the sidebar that says 'my files'
-Click the lind that says "upload"
-choose your IPS patch, click 'submit and return'
-right click on your file as it appears in the 'my files' page
-click on the option that says 'copy link address' or something similar
-ctrl + v into a new post in this thread

--------------------
Now with extra girl and extra hacker

When I had this problem I had to use the "Relink Exits" menu several times. I just kept going until they both seemed to be linked.
Super Mario World - Moon Edition

What do you mean? On the overworld, all of the paths seem correct and LM says that the exit tiles are linked. I can't find what is causing this.

--------------------
Pages: « 1 2 » Link
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Overworld problem: Map exits.

The purpose of this site is not to distribute copyrighted material, but to honor one of our favourite games.

Copyright © 2005 - 2022 - SMW Central
Legal Information - Privacy Policy - Link To Us


Menu

Follow Us On

  • YouTube
  • Twitch
  • Twitter

Affiliates

  • Super Mario Bros. X Community
  • ROMhacking.net
  • Mario Fan Games Galaxy
  • sm64romhacks