Banner
Views: 1,003,320,502
Time:
16 users online:  Bench-kun,  Deeke,  Fernap, fugalfervor, Kaio Henrique, Koopster, KungFuFurby, mr_cool, Natsu, OhMuramatsu, QuantumNate,  quietmason, rafaelfutbal, Serena, WhoeverColeIs, will___ - Guests: 87 - Bots: 179 Users: 54,839 (2,037 active)
Tip: Use ledge tiles (Act as: 100) before and after slopes. Using solid tiles (Act as 130) makes Mario lose speed while running on the slope.”
Not logged in.
[SOLVED] What the .. my ROM is acting strange.
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - [SOLVED] What the .. my ROM is acting strange.
Pages: « 1 » Link
You know the "Weird 1-up" thread?
It's my same hack if you have a solution please answer it here.
It's the same hack but now, whenever I insert any single sprite, this happens to Mario's head (depending which sprite it is):

Does anyone know what's causing that?
I am probably wrong, but try chaing your sprite header settings and then see what happens.

--------------------




Funniest thing I have ever seen on the IRC:

*** Adam is now known as Theythoughtmydickwasahotdog
01:28 Pikachu32 Where's a torrent of water when you need one....
01:28 AngrySun <fgt>
01:28 Narutojon1 wtf adam
01:28 Theythoughtmydickwasahotdog Th girls did
01:28 AngrySun </fgt>
01:28 *** Theythoughtmydickwasahotdog is now known as Adam.

Generic Question: Applied any patches?


Originally posted by 2technogeeks
Generic Question: Applied any patches?

Its the same ROM as before, so I assume its just the SMB3 pipes.

Professional frame-by-frame time wizard. YouTube - Twitter - SMW Glitch List - SMW Randomizer
Either you are usuing way too many sprites, the header is wrong (as narutojon1 said) or Mario's graphics are screwed up (which is probably due to a patch glitch like 2technogeeks is suggesting). This case is somewhat similar to the 1-up glitch, though.

--------------------
Userbar

View my YouTube channel here!
View my website here!
Originally posted by Lemmy
whenever I insert any single sprite


Yeah. There aren't too many sprites.
Yeah,this happens to me all of the time,and When I change the sprite header and deleted a few sprites,mario was fine.
Wrong sprite header settings can also result to:
Mario becoming invisible (Banzai bill).
So make sure your sprite header settings are correct,or really odd things can occur.


--------------------




Funniest thing I have ever seen on the IRC:

*** Adam is now known as Theythoughtmydickwasahotdog
01:28 Pikachu32 Where's a torrent of water when you need one....
01:28 AngrySun <fgt>
01:28 Narutojon1 wtf adam
01:28 Theythoughtmydickwasahotdog Th girls did
01:28 AngrySun </fgt>
01:28 *** Theythoughtmydickwasahotdog is now known as Adam.

This is the first area:

This is the second:

This is the header:

And this is the level config:

Help.
Try changing the Sprite Header to 0E.
Originally posted by 2technogeeks
Try changing the Sprite Header to 0E.


That solved the platform problem but now the message box won't show up.
Try 10.
Originally posted by 2technogeeks
Try 10.


No sprites showed up with 10...
Weird.


Experiment around with different sprite headers.

Professional frame-by-frame time wizard. YouTube - Twitter - SMW Glitch List - SMW Randomizer
I tried header 12 and it worked. Thanks!
Pages: « 1 » Link
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - [SOLVED] What the .. my ROM is acting strange.

The purpose of this site is not to distribute copyrighted material, but to honor one of our favourite games.

Copyright © 2005 - 2022 - SMW Central
Legal Information - Privacy Policy - Link To Us


Menu

Follow Us On

  • YouTube
  • Twitch
  • Twitter

Affiliates

  • Super Mario Bros. X Community
  • ROMhacking.net
  • Mario Fan Games Galaxy
  • sm64romhacks