Banner
Views: 853,457,725
Time:
17 users online: Bernardo, BoingBoing, Cheolpeoduck, Counterfeit, Dan Drigues, edgar, Infinity, KaidenThelens,  KevinM, MikeyGTD, Mirann, MrDeePay, Nowieso, qantuum, Ragey, Sancles, yoshiatom - Guests: 46 - Bots: 55 Users: 47,079 (2,500 active)
Latest: BLFergie
Tip: Palettes 0-3 do not work correctly on the overworld unless you use LM's option to disable the event reveal animation.Not logged in.
Sprite Insertion with PIXI
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Tutorials - Sprite Insertion with PIXI
Pages: « 1 2 3 4 »
I'm going to go out on a limb and assume you haven't exported the original graphics before trying to insert ExGFX press the mushroom buttons in this order #lm{extgfx}#lm{insgfx}#lm{extexgfx}#lm{insexgfx}
After that try inserting the ExGFX again and see what happens.
I am having trouble figuring out pixi and custom sprite insertion in general. Could someone please give a detailed step by step process to how this works. I tried follwing tutorial and i can't figure it out. I downloaded pixi and extracted it to my desktop. I downloaded a bunch of sprites and put the bin file into my ExGFX folder but im not sure what to rename it so i just chose ExGFXA1. I made the list.txt file but am not too sure where that should be located but i put 00 nipper_smb3.cfg into the text file. The sprite im trying to insert is nipper from smb3. Whenever i open pixi and try to insert the hack i am working on it says it can not open my rom/list.txt so idk what's going on there. I tried inserting the ExGFX into the rom and picked a level and tried every one of the GFX options to change to the ExGFXA1 i made and inserting the sprite using the 00 number and setting the bit to 2 or 3 and nothing is working. I usually get either a green shellless koopa or just a garbled image. Any help would be great.
Originally posted by beighey
I downloaded a bunch of sprites and put the bin file into my ExGFX folder but im not sure what to rename it so i just chose ExGFXA1.

The number really doesn't matter as no sprite ever determines their tilemap from the used graphics number.

Originally posted by beighey
Whenever i open pixi and try to insert the hack i am working on it says it can not open my rom/list.txt so idk what's going on there.

Question: Where is PIXI and the ROM located? If you want to test out tools, it's best to first put the same folder and you then can try to move it to a separate folder.

--------------------
Okay, my layout looks ugly.
I followed the tutorial successfully and managed to get my custom tilesets in as well for the new custom sprite.

I am thinking I went off and worked on another part of the game. I may have inserted UberASM or added new music, but now when I add any new custom sprites using the same steps all backgrounds in stages are gone. There are only grey default squares in the back of every level now.

Could custom music insertion impact custom sprite insertion?

Edit: It seems like backing up all aspects of a ROM is not difficult. I started fresh and inserting when a ROM isn't mangled up with hacks works fine.
When I run pixi.bat with the -pl flag added, all I get is:

Could not open "-pl"

Help, please!

--------------------

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Make sure you have the latest version. Starting from 1.2.6 (IIRC), per level sprites are disabled by default and needs to be activated but older versions don't have the -pl flag.

--------------------
Okay, my layout looks ugly.
But I do have the latest version, I downloaded it just recently. D:

EDIT: Well, I discovered using PIXI directly from command line xdxd In case anybody else has the same problem, you just open a command prompt, go into your PIXI folder, and enter "pixi.exe -pl "[INSERT_ROM_PATH_HERE]" "

So even though my batch file still doesn't want to acknowledge the -pl flag, at least I can use the program.

--------------------

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
I’m trying to insert carryable pipe sprite using this technique ( already have lx5 custom sprites). Went ahead and put the carry pipe in the sprite folder (both the cfg & asm file)

Saved the extension as:

15 carryable-pipe.cfg


And ran pixi to add it



But nothing— I’m so confused. Anyone know what I’m doing wrong?
Originally posted by EarlGrey
I’m trying to insert carryable pipe sprite using this technique ( already have lx5 custom sprites). Went ahead and put the carry pipe in the sprite folder (both the cfg & asm file)

Saved the extension as:

15 carryable-pipe.cfg


And ran pixi to add it



But nothing— I’m so confused. Anyone know what I’m doing wrong?

well? did it throw any errors or anything?
Alguien sabe leer los archivos readme por qué no me dice el número del sprite,bueno era para decirle a Fortaleza Reznor que colocará todos los números de dirección
Sonck:

(Español)
De acuerdo a la regla B4 solamente puedes escribir en ingles en los foros. Puedes usar el foro en Español si te cuesta trabajo el ingles.

(English)
Under rule B4 please only post in the forums in English. However, you are free to use the Español if you are not confident/fluent enough in English.

(Thanks to Aja for translation I don't speak Spanish)
No están ni difícil al respecto uno debe leer los archivos readme del sprite
Originally posted by Wilson12
Can someone explain me better how to make PIXI
be compatible with Romi's Sprite Tool..please ..#smw{-_-2}


If you’re downloaded the old sprites of Romi’s Spritetool use Trashkas. If you using sa-1 use sa-1 converts in order to work

--------------------
I have Instagram: @fermin_el_cuh, and Snapchat: @mispastelitos56.
I followed all the steps for local sprites, but it's still not working. I added this code in my batch file:
Code
@echo off
cd PIXI
pixi.exe -pl %1
pause
but it still gives me the same error: "trying to insert sprite per level without -pl flag" when using pixi.exe.
Is there a step that I missed?

--------------------
"SMW2 The Adventure Continues": Coming soon (maybe)
Question: Do you run PIXI itself (the wrong way) or do you drag and drop the ROM into the Batch script (the right way)? Because the former only takes command line arguments for options and nothing else.

--------------------
Okay, my layout looks ugly.
Is it ok if I run the rom on pixi.bat? because I don't know if it will affect the other global sprites, and if my rom will crash.

--------------------
"SMW2 The Adventure Continues": Coming soon (maybe)
Uh...what folders do I put the sprites in, so that they appear in lunar magic? (For example, a Waddle Dee)
There are 3 folders for each types of sprites: Standard/generators/shooters. you must put the standard sprite that you want to insert in the standad section. By the way, the name of the folder is "sprites" for the standard sprites.

--------------------
"SMW2 The Adventure Continues": Coming soon (maybe)
I must not have the most up to date version.
It doesn't work for me! What do I do?
Pages: « 1 2 3 4 »
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - Tutorials - Sprite Insertion with PIXI

The purpose of this site is not to distribute copyrighted material, but to honor one of our favourite games.

Copyright © 2005 - 2020 - SMW Central
Legal Information - Privacy Policy - Link To Us


Menu

Follow Us On

  • YouTube
  • Twitch
  • Twitter

Affiliates

  • Super Mario Bros. X Community
  • ROMhacking.net
  • Mario Fan Games Galaxy