Banner
Views: 845,199,854
Time:
33 users online: Aricio, BabaYegha, Batata Douce,  bebn legg, Bernardo, blocc, ChrillePan, codfish1002, DJSpleef, dmarek,  FPzero, FrozenQuills, Golden Yoshi, Green Jerry, Infinity, Isaque World, King Mayro, Kusrry, LeaderAngelo,  MarioFanGamer, mariofreak4500, Maruhai, MMaxwell, niko, Nirv, PokerFace, RyanRocksHacking, Sariel, savagecabbage,  Stivi, SubconYoshi, TorbiBoy, TSian7 - Guests: 69 - Bots: 78 Users: 46,483 (2,727 active)
Latest: Juanx2007
Tip: Layer 3 backgrounds and tides disappear when you hit a message box, so plan your level around that. For example, you can add a sublevel without layer 3 at the start/midpoint, and include your message there.Not logged in.
Flagpole won't insert
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - ASM & Related Topics - Flagpole won't insert
Pages: « 1 »
I'm having a problem inserting the flagpole from the sprites section, when I run sprite tool, it gives an error saying
couldn't open asm file .\sprites\`0

I do have the asm file in the sprites. How can I fix this?


What does your sprite list look like?

Professional frame-by-frame time wizard. YouTube - Twitter - SMW Glitch List - SMW Randomizer
This sounds like a text encoding issue; more specifically, the sprite inserter not properly handling UTF-8 byte order marks. (yay, using fancy words)

What text editor are you using? In Notepad++, you can check the "encoding" menu to ensure it's either ANSI or UTF-8 (not UTF-8-BOM). If it's not, then that might be the problem, and you can try fixing it by clicking "convert to UTF-8".

--------------------


 
I'm using regular notepad. here's my list.

Code
00 veggie.cfg
01 powblock_sprite.cfg
02 smb_goal.cfg
The text looks fine to me, so I guess it is an encoding issue. (That information unfortunately gets lost when copying the text into a post.)

Could you upload the file and post a link to it? Alternatively, you could get Notepad++ and go through the steps I described just to see if that fixes it.

--------------------


 
Alright. I also have a similar error when I try to insert the Wart Boss from SMB2 into SMW. It prompts me an error saying

Code
Error detected in assembling .\sprites\wart.asm
It is recommended that you abort Sprite Tool at this time.
Do not continue unless you are absolutely sure of what you are doing.
Trying to continue will probably corrupt you ROM!


Heres the asm for the flagpole
https://bin.smwcentral.net/u/20391/smb_goal.asm
So did you fix the flagpole issue?

The Wart boss seems to be made for PIXI, and unless I'm misunderstanding, you're still using the original Sprite Tool. If you don't know how to convert the ASM file, it might be time to switch to PIXI.

--------------------


 
Yeah I downloaded spritetool v1.4.1 from the tools section which has Asar support. is there a download link of the new spritetool? I checked in NotePad++ and the encoding is already UTF-8. I don't know what seems the problem.
Originally posted by Javier
is there a download link of the new spritetool?

Well yeah, it's over in the Tools section.

I think there's supposed to be a switch to GIEPY as the new standard tool, but for now it looks like PIXI will do.

--------------------


 
So does PIXI transfers sprites from old spritetool to the new like i already inserted sprites with spritetool.
Pages: « 1 »
Forum Index - SMW Hacking - SMW Hacking Help - ASM & Related Topics - Flagpole won't insert

The purpose of this site is not to distribute copyrighted material, but to honor one of our favourite games.

Copyright © 2005 - 2020 - SMW Central
Legal Information - Privacy Policy - Link To Us


Menu

Follow Us On

  • YouTube
  • Twitch
  • Twitter

Affiliates

  • Super Mario Bros. X Community
  • ROMhacking.net
  • Mario Fan Games Galaxy